Personal Stability Training door Jacob

Personal Training, krachttraining & chiropractie binnen 1 traject

Personal Stability Training is voor de beginnende tot gevorderde sporter die klaar is voor een grote verandering. Dit kan allerlei redenen hebben: je wilt bijvoorbeeld je performance verbeteren, sterker worden, compensaties wegnemen of een blessure te boven te komen. Om deze verandering teweeg te kunnen brengen, onderzoeken we eerst jouw fysieke gesteldheid op basis van jouw bouw, lichaamsstabiliteit, doelstellingen en sport. Met de uitkomst gaan we vervolgens aan de slag in de vorm van dynamische core-oefeningen, geïsoleerde krachttraining en dynamische strong (wo)manoefeningen.

Locatie: Crossfit Waalfront

Jij, de sporter

Beginnende tot gevorderde sporter, gedreven om een grote verandering te maken en doelen voorbij te streven.

Jouw personal training start met een doel dat steeds bijgesteld zal worden. Je werkt niet naar een einddoel, maar naar een passende levensstijl waarin jij jezelf blijvend uitdaagt en steeds boven jouw niveau uitstijgt.

Ik, de trainer

Personal trainer en chiropractor, een persoonlijke rugdekking in jouw progressie en gezondheid.

Als personal trainer houd ik jouw niveau op peil en voer ik tests uit. Daarnaast let ik erop dat je binnen je veiligheidszone blijft. Personal training is een organisch verloop gebaseerd op jouw ontwikkeling, waarin ik stuur en jij volgt.

Jij + ik

Samen gaan we jouw stabiliteit verbeteren en de fysieke ketting verstevigen. Alle punten in jouw lichaam staan met elkaar in verbinding: we zorgen eerst dat dit een samenwerkend geheel wordt en gaan deze ketting vervolgens versterken. Dankzij mijn opleiding, vermogen en ervaring kan ik jou helpen om de basis goed te leggen en daarna uit te breiden.

Het Stability-traject

Stap voor stap

Waar we binnen het traject naartoe werken, is per persoon en per doelstelling verschillend. Deze stappen zijn daarom een indicatie van hoe het zou kunnen verlopen en zijn in eerste plaats gebaseerd op jouw progressie en behoeften. De opbouw is echter altijd hetzelfde: we starten samen, waarna je steeds meer zelfstandig je eigen gang kan gaan en eventueel naar een eigen trainingsschema toewerkt.

Stap 1: Diagnose stellen

We starten met een uitgebreid neurologisch chiropractisch onderzoek. Dat houdt in dat we op mijn praktijk jouw vraagstuk onderzoeken. Aan de hand van dit onderzoek stel ik een diagnose en voeren we aan de hand van de diagnose de personal training uit.

Locatie: Mijn praktijk

Stap 2: Personal Training

We starten elke maandelijkse sessie met een gesprek en een screening. Ik check hoe het op dat moment gaat, ten opzichte van de vorige keer. Ik test je lichaam en we doen oefeningen in de gym passend bij jouw lichaamstype, huidig niveau en progressiepunten. Aan het einde van de sessie teken ik de oefeningen voor je uit; we bespreken de herhalingen en punten waarop gelet moet worden. Dit programma volg je voor de komende 4 weken (thuis en/of in de gym), waarna we elkaar weer zien voor een volgende sessie.

Locatie: Crossfit Waalfront

Ga jij next level?

Optioneel: Core & Crossfit

Stap 3: Core

Core 1: Een core-college. Je leert theoretisch hoe de core werkt en hoe je kracht kunt opbouwen, zonder jouw ruggengraat en wervels te belasten.
Core 2: We brengen de theoretische les in praktijk d.m.v. losse oefeningen en een circuit. Je ontvangt een programma met core-krachtoefeningen voor de komende weken.

Locatie: Crossfit Waalfront

Stap 4: Crossfit

Na stap 1, 2 en 3 zijn er verschillende mogelijkheden. Om erachter te komen welke mogelijkheid bij jou past, is de vraag die aan de grondslag ligt: wil je begeleid of zelfstandig trainen? We kunnen samen een plan trekken op basis van jouw progressie, of je kunt je eigen plan trekken.

Samen trainen

Je hebt het doel te gaan crossfitten en zou dit graag onder mijn begeleiding willen opstarten.

Je wordt lid van Crossfit Waalfront en volgt met mijn begeleiding een trainingsschema. We starten met een een-op-eensessie, waarna je de training vier weken zelfstandig uitvoert om kracht op te bouwen en stabiel te worden. Je traint 1/2 keer in de week in de gym en 3/4 keer thuis. Na vier weken bekijken we je progressie weer in een een-op-eensessie en gaan we door met een nieuwe vierwekelijkse ronde.

Zelfstandig trainen

Jij bent een ervaren sporter en hebt de personal training en core-lessen gevolgd met als doel zelfstandig te crossfitten.

In plaats van met mij samen verder te trainen, kun je ervoor kiezen om zelfstandig te starten met de crossfit. Je wordt lid van Crossfit Waalfront en begint hier met een maand On Ramp. Wanneer je dit hebt volbracht, ligt jouw training in eigen handen en kun je zelfstandig aan de slag. Toch nog hulp of advies nodig? Trek dan gerust alsnog bij mij aan de bel!