Behandeling
Van eerste bezoek tot plan in uitvoering
Jouw behandeling begint bij het eerste bezoek: de intake. Tijdens dit bezoek stellen wij vragen om informatie over jouw klacht te verzamelen. We onderzoeken deze klacht door middel van een aantal testen. Na de intake ontvang je een diagnose met verdere instructies en maken we een start met jouw behandelplan. Het uiteindelijke doel? De pijn wegnemen en je weer goed laten functioneren.
Eerste consult: | 40 min | 85,- |
Tweede consult: | 40 min | 85,- |
Vervolgconsult: | 20 min | 66,- |
Voedingsconsult: | 40 min | 85,- |
Personal stability training | 60 min | 119,- |
Het eerste bezoek
Tijdens de intake
Orthopedisch & functioneel testen
Bij het onderzoek worden neuro-orthopedische testen gebruikt om vast te stellen welke lichaamsweefsels zijn aangetast en hoe ernstig het is. Met deze testen kan goed voorspeld worden wat de vooruitzichten zijn en welke verbetering een behandeling zal opleveren. Daarnaast kijken we door functioneel testen wat je wel en niet kunt. Dit vertelt meer over je voorkeursmanier van bewegen en de factoren die een correcte bewegingswijze verhinderen.
Na de intake
Diagnose & instructie
Je gaat na de intake niet met lege handen naar huis. Je krijgt een heldere indicatie van de oorzaak van je probleem en ontvangt instructies over wat je het beste kunt doen en vermijden om het genezingsproces op gang te brengen. Na de intake wordt de informatie bestudeerd die met de vragen en testen verzameld is. Er wordt een diagnose gesteld, waar jouw behandelplan op wordt gebaseerd.
Het tweede bezoek
Behandelplan in 2 fasen
Het behandelprogramma is zo opgesteld dat jij begrijpt wat er moet gebeuren om beter te worden. We bespreken het behandelplan in zijn geheel tijdens jouw tweede afspraak. De tweede afspraak wordt gebruikt om je inzicht te geven in de oorzaak en reden waarom het probleem zich niet vanzelf oplost of steeds terugkeert.
Twee fasen – Het gemiddelde behandelplan heeft twee fasen, waarbij de eerste als doel heeft dat de pijn verdwijnt en de tweede dat jij weer goed functioneert. Als dat is bereikt, is het advies meestal om verder te gaan met preventieve zorg. Daarbij wordt het functioneren van je lichaam (meestal een paar keer per jaar) gecontroleerd en behandeld. Zo blijf je optimaal bewegen in je ruggengraat en andere gewrichten. Dit gaat problemen te lijf die zich kunnen opbouwen door gebrek aan gepaste beweging.
Fase 1 – De eerste fase van de behandeling omvat gemiddeld 4 tot 6 behandelingen en eindigt altijd met een evaluatie. We trekken tijd uit om de oorspronkelijke disfuncties opnieuw te testen en kijken samen naar de vooruitgang die je lichaam heeft gemaakt.
Fase 2 – Indien het beter met je gaat beginnen we met de tweede fase en daarin brengen we de frequentie van de behandelingen omlaag.
Soort behandelingen
Er worden oefeningen gebruikt waarmee je correcte bewegingspatronen traint. Het doel is een verkeerde houding en manier van bewegen te verhelpen, aangezien die spanning in bepaalde delen van het lichaam kunnen geven.
Voorbeelden van manuele therapieën die daarnaast uitgevoerd kunnen worden, zijn:
- Chiropractische correcties
- Bewerking van zachte lichaamsdelen
- Dry needling
Informatie over betaling
Hoe betaal je? – Het is gebruikelijk rechtstreeks te betalen. Je ontvangt aan het eind van de dag van het consult een betalingsverzoek van Chiropractie en Revalidatie Nijmegen. Dit betalingsverzoek kan naar onze bankrekening worden overgemaakt.
Vergoeding bij aanvullende verzekering – Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen. Dit betekent dat je zorgverzekeraar de behandeling alleen vergoedt indien een aanvullende zorgverzekering is afgesloten. Het betekent ook dat er geen verwijzing van huisarts of medisch specialist nodig is. De factuur die je van ons ontvangt kan naar de zorgverzekeraar worden gestuurd, die dan het overeengekomen bedrag voor een behandeling kan vergoeden.